Verslaving

"Bij verslavingen kunnen organen als de lever en de nieren

het zwaar te verduren hebben. Maar ook allerlei emoties

kunnen een rol spelen. Essentiële olie kan zowel het

lichaam helpen gifstoffen af te voeren als ook je meer

zelfvertrouwen te geven om verder te gaan."

Verslaving is een obsessieve drang om dwangmatig een bepaalde stof tot je te nemen, waardoor je een psychische afhankelijkheid gaat creëren, die belemmerend kan werken op je dagelijkse functioneren. Zo kun je verslaafd raken aan alcohol, drugs, koffie, tabak, suiker, videogames, werken, gokken, geld, expliciete afbeeldingen, eten, en nog veel meer.

Stoppen met de verslaving

Stoppen met een verslaving is soms moeilijk. De eerste stap is toegeven dat je een probleem hebt, dat je iets hebt wat je graag wil oplossen. Hier is moed voor nodig, moed en het vertrouwen dat als je maar hard blijft werken, je uiteindelijk beloond zal wordne. Soms ziet iemand enorm op tegen de ontwenningsverschijnselen dat de moed hem meteen al in de schoenen zakt. Hoe zal het leven er uit zien nadat je gestopt bent met de verslaving ? Soms is dat moeilijk voor te stellen en is deze verandering al genoeg om het niet te doen. 

Verslaving en essentiële olie

De essentiële olie en de supplementen die we hieronder aan je voorstellen kunnen je op vele verschillende manieren helpen. Sommige olietjes helpen je om je lever en je nieren zo goed mogelijk te ondersteunen, die het zwaar te verduren kunnen hebben bij een verslaving. Andere olietjes kun je tegen je gehemelte smeren waardoor de drang naar nicotine vermindert. Er zijn ook olietjes die de drang naar eten vermindert. Het meest geweldige is dat de olietjes je ook kunnen helpen als je je even down voelt, of wanneer de moed je even in de schoenen zinkt. De olietjes kunnen je opbeuren, je weer motiveren en stimuleren om door te gaan. De olietjes kunnen je verslaving niet wegnemen, maar ze kunnen je zoektocht naar een beter en gezonder leven wel makkelijker maken.

Stress verminderen en verslaving voorkomen

Wanneer je de essentiële olie in een diffuser gebruikt, komen lichaam en geest tot rust. Het verbetert ook je mentale helderheid. Een verslaving kan het lichaam beschadigen. Er kunnen ontstekingen ontstaan doordat het lichaam aan bepaalde stoffen wordt blootgesteld, of dat er bepaalde stoffen ontbreken. Door de olie te inhaleren kun je de ontstekingen kalmeren, verkrampingen verzachten, en zowel de emotionele als de fysieke pijn bestrijden die het gevolg zijn van het gebruik van deze middelen. 

Mix om de luchtwegen te kalmeren

 • check
  2 druppels Eucalyptus
 • check
  2 druppels Lavendel
 • check
  2 druppels Lemon
 • check
  2 druppels Melaleuca

Het mooiste van alles is dat het gebruik van de olie ook je mindset kan veranderen. Je houding in het leven verandert, je gaat anders nadenken, je behoeften veranderen en je zelfontwikkeling komt weer op gang.

Eetstoornis

Bij een eetstoornis gebeurt er veel met je. De eetstoornis kan een enorme impact hebben op je lichaam doordat er bijvoorbeeld ontstekingen ontstaan omdat het lichaam te veel wordt blootgesteld aan bepaalde stoffen, of omdat het lichaam onthouden wordt van bepaalde stoffen die het nodig heeft. Ook emotioneel kan het je raken. Je kan er enorm van balen dat je weer hebt toegegeven aan je stoornis en het gevoel hebben dat het je maar niet wil lukken. De onderstaande olietjes kunnen je helpen om je drang naar eten te beperken. Ze werken ontstekingsremmend, krampstillend, beheersen de eetlust en beperken de behoefte aan suiker. Maar ze helpen je ook te ontspannen, om een gevoelens van angst en verdriet tegen te gaan en om jezelf aan te zetten tot actie.

Roken

Wanneer je al een tijdje rookt, geven je hersenen het signaal af dat ze een bijna constante behoefte hebben aan nicotine. De onderstaande olietjes kunnen je helpen om deze behoefte aan nicotine te onderdrukken. Gebruik 1 druppel van deze olie en breng hem met je vinger aan op je gehemelte. Je zult merken dat de behoefte aan nicotine vermindert ! Wanneer je rookt, kunnen er kleine wondjes in je mond ontstaan. Beide olietjes helpen je om het mondweefsel weer te herstellen en minder gevoelig te maken. Houd er rekening mee dat Kruidnagel een pittige, hete olie kan zijn. Zwarte peper is ook een hete olie, maar wat milder dan de Kruidnagel.

Alcohol

Een overschot aan alcolhol kan je lichaam behoorlijk beschadigen. Je lever krijgt het zwaar te verduren en je nieren draaien overuren om alle gifstoffen af te voeren. Deze olietjes helpen je lever en je nieren om de gifstoffen af te voeren, brengen de vochthuishouding in je lichaam weer op peil, werkt verfrissend en versterkend, en bevorderen de algehele gezondheid.

Medicijnen

Een verslaving aan medicijnen kun je herkennen doordat je een versufte indruk maakt. Je kunt je moeilijker concentreren en toont minder emoties doordat blij zijn en verdriet onderdrukt worden. De essentiële olie helpt je om gevoelens van angst en verdriet te voorkomen. Ze geven ontspanning en helpen je om een terugval te voorkomen. Ontstekingen worden voorkomen, fysieke en emotionele pijn wordt verlicht, spanning in hoofd en schouders wordt tegengegaan. Een hele mooie ondersteuning bij elke verslaving.

Drugs (illegale)

Wanneer je drugs gebruikt, kan je lichaam beschadigd raken. Niet alleen wordt het moeilijker om je te concentreren, de groei van je lichaam kan belemmerd worden, je kan gevoelens van angst en verdriet krijgen en je lichaam kan uitdrogen. De essentiële olie helpt je lichaam om de balans te herstellen. Ze helpen je lever om de gif- en afvalstoffen af te voeren, ze ondersteunen een goede werking van de nieren, ze voorkomen spanning in hoofd en schouders en stress, ze helpen bij angsten voor ontwenningsverschijnselen, ze verzachten emoties als wrok en woede en helpen je om negatieve herinneringen los te laten. Kortom een mooie mix om je te helpen in je strijd naar vrijheid.

Roomse Kamille